2014. március 16., vasárnap

Játék a szabadban

Írta: Rozsos Renáta

Amikor úgy érezzük, hogy gyermekünk a szokásosnál is hiperaktívabb, nyugtalanabb és semmivel nem tudjuk lekötni, csak hisztizik, gondoljuk végig mi is történt nap közben.
Ha oviban volt, iskolapadban ült, utána egyből hazavisszük a lakásba vagy sokat utazik autóban, netalántán sokat ül tévé, számítógép előtt, akkor van megoldás.

MENJÜNK KI A SZABADBA!!!!!

A friss levegőn a gyermek felszabadultan kiabálhat, szaladgálhat, mászhat, homokozhat, barátkozhat, biciklizhet... Legyen változatos, hogy ne unja meg, de csak úgy, hogy a gyerek is élvezze. Ne erőltessük a mászókázást, ha éppen homokozna, akár napokat, de ha mászna, ne könyörögjünk, hogy csúszdázzon.
Fizikailag, szociálisan, érzelmileg is egészségesen fejlődnek, ha rétre, nagy játszóterekre visszük őket.

A D-vitamin fontossága sem elhanyagolható. Bezzeganyán összeszedték, hogy pontosan mennyi D-vitaminra van is szüksége a szervezetünknek.

A Máltai-játszóterek jól felszereltek, elég nagyok, van lehetőség mászni, kúszni, homokozni, hintázni, de még társasjátékra is van lehetőség rossz időben.
Most hétvégén, március 15.-én mi a Hajógyári-sziget játszóterét választottuk, hozzánk elég közel van és az idő miatt csak délelőtti programot tervezhettünk. Így esett a választás játszótérre.
Hatalmas csúszdákon csúszott a fiam, kötélen hintázott, szaladgált a fák között, pici virágokat nézhettünk meg közelről, hallgattuk a madarak csicsergését.
A DSZIT honlapján jól leírják a játszótér játékkínálatát. Kicsiknek, nagyoknak egyaránt ajánlom!

Igazán egy labda a háznál is minimum fél órás játékot biztosít. Menjünk le, rúgjuk, dobjuk, gurítsuk egymásnak a labdát. Műanyag bowlingot is levihetünk, vagy karikadobálós játékot. Legyünk a levegőn EGYÜTT. Így biztosítva van a nyugodt esti alvás. (Esti meséről se feledkezzünk azért meg!)
Nem a drága játékra fog emlékezni gyerkőcük évek múlva, hanem arra, hogy Vele voltunk! :)




Jó szórakozást!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése